Cursussen

Net begonnen met boulderen of al jaren moeite met een specifieke techniek? Onze instructeurs helpen je graag op weg.

Elke maand starten in Kunststof meerdere cursussen. Als je voor het eerst kennismaakt met de sport is de Bouldering 101 wat voor jou. Hier is veel aandacht voor veiligheid en de spelregels van boulderen.

Ben je minstens 10 keer komen boulderen en wil je je wat meer bezighouden met techniek? Beginnende boulderaars leren de belangrijkste technieken in de Basis Techniek cursus: hoe plaats je je voeten? Hoe houdt je spanning in je lichaam? En hoe gebruik je je heupen?

Wie al wat langer klimt, kan terecht bij de Techniek+ cursus. Hierbij gaan de trainers dieper in op de klimtechnieken en leer je nóg bewuster bewegen. Handig als je moeite hebt met specifieke passen of als het maar niet lukt om een niveau hoger te komen. Om baat te hebben bij deze cursus moet je comfortabel mint kunnen klimmen. (5c).

Bekijk hieronder de beschikbaarheid van de cursussen en schrijf je in!

Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Voor meer informatie over jeugdtraining klik je hier.

Introles: Bouldering 101

Leer de basis van boulderen en ontmoet andere beginners
 Beginners
 1 les x 90 minuten 
 Max 10 deelnemers
  €8

Lijkt het je leuk om boulderen eens te proberen, maar weet je niet of dit wat voor jou is of waar je moet beginnen?

Met onze introductieles Bouldering 101 leer je in één avond alle basisbeginselen van het boulderen. Hoe moet je beginnen? Waar kun je op letten? En: hoe hou je het veilig?

We doen een warming-up en geven je een korte introductie in wat technieken. Maar we gaan vooral veel samen klimmen en uitproberen. Deze avond is bedoeld voor degenen die nog nooit of nog maar een paar keer hebben geboulderd. Het is een mooie gelegenheid om andere beginners te leren kennen. Samen ga je snel vooruit!

Let op: entree & huurschoenen zijn niet inbegrepen bij de prijs, dus als je (nog) geen abonnement hebt komt de entree er nog bij. Deze kun je bij binnenkomst betalen aan de bar. Je kan ook gebruik maken van je eigen binnen sportschoenen, bij voorkeur met een witte zool.

 

Inschrijven Introles: Bouldering 101

Basis Techniek

De cursus voor de beginnende boulderaar
 instapniveau t/m 5a/b (circuit 3)
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €64,50

Ben je al een paar maanden aan het boulderen en lijkt het je leuk om wat beter te worden? Dan is deze cursus perfect voor jou.

In de cursus Basis techniek leer je met de juiste techniek boulder problemen op te lossen en een niveautje verder te komen. Zo wordt er veel aandacht besteed aan hoe te bewegen, voetplaatsing en positionering.  Om met deze cursus mee te doen is het belangrijk dat je al wat klimervaring hebt. Ben je net begonnen? Doe dan eerst eens mee met de introductieles Bouldering 101.

Er starten elke maand meerdere cursussen. De cursus betreft drie lessen op aansluitende woensdagen van 19:00 - 21:00 uur of drie lessen op aansluitende zondagen van 17:00 - 19:00 uur. De kosten zijn €64,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

N.B. De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. 

Inschrijven Basis Techniek

juli

 

augustus

 

september

 

Techniek +

In deze cursus gaan we aan de slag met je sterke en minder sterke punten om je klimtechniek nog verder te verbeteren.
 Vanaf 5C (circuit 4) of ongeveer 1 jaar klimervaring
 3 lessen x 120 minuten 
 Max 8 deelnemers
  €64,50

Boulder je al langer en heb je behoefte aan wat extra skills? Of merk je dat het niet lukt om nét dat niveau hoger te komen? Schrijf je dan in voor de Techniek+ les. Deze cursus richt zich op jouw sterke en zwakkere punten als boulderaar, om zo je klimtechniek nog verder te verbeteren. Om mee te doen is het belangrijk dat je de basistechnieken goed kent en al wat klimervaring hebt

Iedere maand starten er meerdere cursussen. De cursus betreft drie lessen op opeenvolgende maandagen van 19.00 – 21.00 uur of zaterdagen van 13:00 - 15:00 uur. De kosten zijn €64,50 exclusief entree.

Let op! Het is niet mogelijk om af te wijken van de genoemde cursusdata binnen een reeks.

N.B. De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Bevestigingsmails belanden vaak in de spambox dus houd deze in de gaten!

Inschrijven Techniek +

juli

 

augustus

 

september

 

Personal Training van Marije

Wekelijkse Personal Training van Marije
 t/m 6C
 1 les x 60 minuten 
 Max 2 deelnemers
  €70

Wil je werken aan specifieke boulder doelen onder begeleiding van een ervaren trainer? Ben je net gestart en wil je intensief werken aan de basics? Heb je een plateau bereikt in je progressie? Of wil je een analyse van je sterke en zwakke punten aan de muur en leren hoe je deze kan verbeteren? Personal training legt de focus op jou en is pragmatisch en leuk.

Leidse boulderaar Marije Verheij geeft elke vrijdag personal training in Kunststof. Met individuele aandacht werk je gericht aan jouw doelen op een manier die bij jou past. Voor beginners tot en met 6C+ klimmers. 

Je kunt hier de data en tijdstippen van de lessen zien, maar aanmelden moet via Toplogger.

De kosten bedragen €70,- (exclusief entree, te voldoen bij de bar). Betalen voor Personal Training doe je bij de trainer. 

Inschrijven Personal Training van Marije

juli

 

augustus

 

september